Nieuws

Project Hollandse Kust Zuid schrijft aanbesteding uit voor verwijderen beschadigde fundering

Vattenfall Hollandse Kust Zuid 1&2, een joint venture tussen Vattenfall, BASF en Allianz, heeft een aanbesteding (Invitation To Tender) uitgeschreven voor het verwijderen van de beschadigde monopile (fundatiepaal) in het windmolenpark Hollandse Kust Zuid. Nadat op 31 januari 2022 het schip Julietta D. in aanvaring kwam met een van de funderingen van het windpark, waarbij deze monopile aanzienlijke schade heeft opgelopen. De aanbesteding omvat het verwijderen van de beschadigde fundering, zowel het secundaire staal als de monopile zelf. 

Het aanbestedingsproces wordt geleid door het bouwteam van Vattenfall. Het streven is om het proces in de eerste helft van 2023 te laten beginnen. 

Voor verdere vragen kunt u contact opnemen met Mediarelaties (mediarelaties@vattenfall.com/088 – 098 88 88). 

Foto: Vattenfall/Charles Walker
Volg Vattenfall

Over Vattenfall

Vattenfall produceert en levert elektriciteit, warmte, koude en gas en biedt klanten verschillende duurzame oplossingen. Binnen één generatie wil Vattenfall fossielvrij energie opwekken. Daarom investeert het Zweedse energiebedrijf fors in windenergie. Zo werken we aan een duurzame wereld, voor nu en in de toekomst.