Nieuws

Meerdere bruinvissen gespot bij Windpark Hollandse Kust Zuid

Hoog bezoek aan Windpark Hollandse Kust Zuid! De afgelopen weken zwommen meerdere bruinvissen in en rondom het windpark. Onder hen waren ook bruinviskalfjes. Ieder jaar tussen mei en augustus worden jonge bruinvissen geboren na een draagtijd van 11 maanden. Wist je dat de kalfjes bij de geboorte al half zo groot zijn als hun moeder? Ze wegen bij de geboorte ongeveer 5 kilo en zijn 70 tot 80 centimeter lang.

Nieuwsgierig? Bekijk hieronder een video van de bruinvissen, gemaakt vanaf een windturbine van HKZ.

De bouw en het gebruik van windparken mag niet ten koste gaan van de biodiversiteit, is de overtuiging van Vattenfall. Daarom werken onderzoeksteams hard aan het vergroten van de kennis over de impact van offshore windparken. Bekijk hier welke onderzoeken we uitvoeren om de bruinvis en andere zoogdieren rondom windparken op zee te behouden.




Volg Vattenfall

Over Vattenfall

Vattenfall produceert en levert elektriciteit, warmte, koude en gas en biedt klanten verschillende duurzame oplossingen. Het Zweedse energiebedrijf investeert fors in windenergie, als één van de oplossingen om in de toekomst minder afhankelijk te zijn van het gebruik van fossiele brandstoffen.